Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Arbete och välfärdsförvaltningen arbetar utifrån vår vision ”Vi lyckas tillsammans” och vår värdegrund som utgår från de fem begreppen: Respektfull, Delaktighet, Resultatinriktad, Professionell och Tillitsfull. Orden är grunden i vårt varumärke och de beskriver hur förvaltningen vill uppfattas av dem vi är till för.

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? När vår ekonomichef nu valt att gå vidare till nya utmaningar söker vi dig som vill vara med oss på den framtida resan. Låter detta som du, välkommen med din ansökan!

Arbete och välfärdsförvaltningen står inför utmaningar med att få resurserna att räcka till för att fortsätta ge medborgare välfärdstjänster. Fokus är en förvaltning i förändring med god ekonomisk hushållning. Arbete och välfärdsförvaltningen har en årsbudget på omkring 470 miljoner kronor och cirka 450 anställda.

Stabsfunktionerna hjälper till att skapa förutsättningar för våra medborgarnära verksamheter att erbjuda god service till våra kommunmedborgare. Styrning, stöd och service ska ge förvaltningen och dess verksamheter förutsättningar att klara sina uppdrag. Stabsfunktionerna är organiserade direkt underställt förvaltningschef i de tre enheterna HR, Utveckling och Ekonomi.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

 

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef på arbete och välfärdsförvaltningen leder du det strategiska ekonomiarbetet och skapar förutsättningar för förvaltningens chefer att bedriva god ekonomisk hushållning genom att leda, utveckla samt samordna arbetet med ekonomistyrningsfrågor. Du är underställd förvaltningschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp. Du ingår också i förvaltningschefens stabsledning.

I arbetsuppgifterna ingår arbete med bokslut, budget, redovisningsarbete och frågor som till exempel verksamhetsanalyser utifrån ekonomiska perspektiv. Som ekonomichef leder du medarbetare mot uppsatta mål och arbetar med att effektivisera och utveckla processer kring ekonomi och uppföljning.

Du arbetar i nära samarbete med HR- och utvecklingschef som ingår i stabsfunktionen med utveckling, stöd och service. Ni leder gemensamt den lokala samverkansgruppen enligt Kristitanstads kommuns samverkansavtal. Vidare är du förvaltningens representant i det kommunövergripande ekonomichefsnätverket som samordnar, utvecklar och bereder ekonomifrågor för Kristianstad kommun.

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska arbeta med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

Du har personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för 6 medarbetare. Utöver ekonomi finns idag två enheter till som du har personal-, verksamhet-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar, såsom vaktmästare och tolkfunktionen. En översyn pågår inom enheten som du som ny ekonomichef kommer att ta vid.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet i ledande befattning av arbete med kvalificerade ekonomiprocesser på såväl operativ som strategisk nivå. Du har även chefserfarenhet från verksamhets-, ekonomi- och personal-/arbetsmiljöansvar. Vi ser gärna att du har genomgått ledarskapsutbildning. Erfarenhet av att leda större organisationers ekonomiprocesser i förändringsarbete och arbete med ekonomiprocesser inom politiskt styrd organisation är meriterande.

Du hanterar utan problem Office-paketet och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du har vana av att använda dig av digitala verktyg som exempelvis Heroma lönesystem och ADATO som självklara verktyg i vardagen som chef. För tjänsten krävs ett B-körkort.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag ser du möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du har strategisk höjd, ser helheter och är samtidigt noggrann med detaljer. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Arbetet kräver hög grad av integritet, legitimitet och att du i ditt arbete aktivt bidrar till en god ekonomisk hushållning för förvaltningen.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Kristianstad. Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Befattningen ingår i krigsorganisationen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotte Nygren-Bonnier, förvaltningschef på telefon, 044-13 54 40.

Det går också bra att höra av sig till våra fackliga kontakter:

  • Lavdim Rushiti Vision, 0768-827451
  • Lena Hagerman Akademikerförbundet SSR, 0733-13 69 96
  • Annica Augustsson, Lärarförbundet, 0733-13 48 26
  • Kommunal, 010-4427957

Intervjuer beräknas genomföras vecka 47 och vecka 48.

Sista ansökningsdag är 2020-11-25.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2020/548
Kontakt
  • Charlotte Nygren-Bonnier, 044-13 54 40
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-25

Tillbaka till lediga jobb