Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta i en kreativ och dynamisk atmosfär samt bli en del av den speciella Österängandan?

Österänggymnasiet är Kristianstads största gymnasieskola med cirka 1 100 elever och sju gymnasieprogram. Vi söker en vikarierande lärare i samhällskunskap med tydligt engagemang.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår undervisning utifrån gymnasiets läroplan som stimulerar elever till lärande och eget ansvar. Du skapar förtroendefulla relationer till elever och övriga samarbetspartners som genomsyras av positiva förväntningar. I rollen som ledare skapar du en trygg och utvecklande lärmiljö, planerar din väl samt bidrar till en god arbetsmiljö.

Du använder dig av ungdomars vardag och kultur, alternativa läroverktyg, aktuell forskning samt vetenskaplig grund när du planerar och individanpassar din undervisning. Du reflekterar enskilt och tillsammans med kollegor över ert arbete, i syfte att ständigt utvecklas.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i ämnet samhällskunskap inom gymnasieskolan och har du fler ämnen inom ramen för den legitimation är det meriterande. Du har även kunskap om och förmåga att leva upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete som lärare inom gymnasiet eller grundskolan med ansvar för undervisningen alternativt har ledarerfarenhet.

Din didaktiska och pedagogiska förmåga använder du för att skapa individanpassad och intresseväckande undervisning, där dokumentation om elevens förmåga ligger till grund. Du har förmåga att omsätta läroplanens mål samt använda dig av händelser i omvärlden, ungdomars vardag och aktuell forskning i undervisningen. Både intresse och kunskap att kunna integrera digital teknik som redskap i undervisningen krävs.

Genom ett professionellt bemötande, förtroendefulla relationer och förmåga att tydligt kommunicera mål och förväntningar skapar du en trygg lärmiljö. Du vill ständigt utveckla ditt och gruppens arbete genom kollegialt lärarande.

Anställningsvillkor

Tjänsten är ett vikariat på heltid gärna med start 2020-08-12 dock senast 2020-09-21 fram till 2020-12-18.
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdra ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ i Skollagen.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Eva Axelsson, rektor på telefon 0733-13 65 01.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-07-02.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-12-18
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Helst 2020-08-12 eller senast 2020-09-21
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2020/365
Kontakt
  • Eva Axelsson, rektor, 0733-13 65 01
Facklig företrädare
  • Ola Svensson , 0708-43 43 31
  • Pernilla Eriksson , 044-13 48 27
Publicerat 2020-06-17
Sista ansökningsdag 2020-07-02

Tillbaka till lediga jobb