Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Att vara HR-specialist hos oss på arbete- och välfärdsförvaltningen är ett stimulerande, händelserikt och meningsfullt arbete. Vi är ett litet HR-team som arbetar nära våra verksamheter. Är du vår nya kollega?

Som HR-specialist är du en del i arbetet med att göra våra chefer i förvaltningen trygga i sin arbetsgivarroll. Ibland är HR stödjande och ibland styrande. Med chefen som ansvarig och beslutfattare för sin ekonomi, personal och verksamhet bidrar HR till kloka beslut utifrån ett konsultativt förhållningssätt.

Du jobbar närmast din HR-specialistkollega och din HR-chef, men ingår i en HR-enhet omfattande även andra stödfunktioner (förvaltningsadministration, IT/systemstöd och arkiv/registratur). Inom våra expertområden bidrar vi till förvaltningens utvecklingsarbete för att skapa bra välfärdstjänster för Kristianstads medborgare.

Nyfiken? Läs mer och välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist hos oss arbetar du utifrån ett konsultativt och coachande förhållningssätt med att stödja förvaltningens chefer inom personalområdets alla delar så som rekrytering, omställning, grupper, ledarskap, sjukfrånvaro och rehabilitering, arbetsmiljö, arbetsrätt men även lön och anställning.

Proaktivt arbete med insatser i ett tidigt skede är en självklarhet, liksom tät dialog och förtroendefulla relationer med cheferna. Stödet till cheferna utgår ifrån lag, avtal och kommunens personalpolitik och omsätts i enskild dialog med chef, i verksamhetens ledningsgrupper och genom utbildning, workshops. Det ingår också att säkerställa att lag och avtal inom personalområdet samt kommunens personalpolitik efterlevs av förvaltningens chefer. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är nyfiken, lyhörd och kommunikativ lagspelare med god samarbetsförmåga. Vidare är du strukturerad, ansvarstagande men också resultatorienterad. Du har förmåga att se helhet och samband, dra slutsatser, självständigt kunna söka svar/vägledning inom området,  tolka lag och avtal samt ger andra utrymme att ta ansvar.

Du har examen från personal- och arbetsvetenskapligt program på universitet/högskola eller motsvarande universitets-/högskoleutbildning inom Human resource management. Det är meriterande om du har fördjupade kunskaper (kurser) inom något av områdena arbetsrätt, samverkan, arbetsmiljö, grupp eller rehabilitering. Vi vill att du har tidigare arbetslivserfarenhet av arbete som HR-specialist eller motsvarande roll.

Givetvis kan du kommunicera på god svenska i tal och skrift då dokumentation och kommunikation är en del i ditt dagliga arbete. Vi vill att du hanterar Office-paketet och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i Heroma och Buisiness objects eller annat beslutsstödsverktyg. Har du också erfarenhet av att arbeta i Adato, Lisa, Sara, Varbi eller något annat rekryteringsverktyg är det meriterande.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2020-05-15 eller enligt överenskommelse. Östra kommunhuset kommer att vara din arbetsplats med goda bussförbindelser nära tillhands.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Löfvall, HR-chef på telefon 044-13 24 02.

Sista ansökningsdag är 2020-04-14

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-05-15 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2020/141
Kontakt
  • Anna Löfvall, HR-chef, 044-13 24 02
Facklig företrädare
  • Lena Hagerman, SSR, 0733-13 69 96
  • Lavdim Rushiti, Vision, 0768-82 74 51
Publicerat 2020-03-24
Sista ansökningsdag 2020-04-14

Tillbaka till lediga jobb