Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

För att vi skall vara bästa skolan vi kan, måste vi vara noga med hur vi arbetar. Det som kännetecknar väl fungerande skolor där elever lär sig mycket är att det finns en samsyn och att alla arbetar med samma fokus. Det är extra viktigt för oss eftersom vi alltid är flera vuxna inne i klassrummet samtidigt.   

Grundsärskolan på Norretull är en organisation som kännetecknas av medvetna strategier. Vi tar hundratals viktiga beslut varje dag. Målet är att vi alla vet varför vi gör dessa val och kan förklara dem för andra. Att prata om dem skall vara naturligt och är den viktigaste faktorn för att vi skall kunna stödja eleven i sitt lärande.

På grundsärskolan får du möjlighet att utveckla dig, du får arbeta med våra fantastiska elever i ett arbetslag med engagerade kollegor som strävar att göra det mesta av elevernas möjligheter. Arbetet innebär stora pedagogiska utmaningar men också mycket värme och empati.

Tjänsten vi erbjuder som elevassistent är en pooltjänst där du kan få arbeta i alla klasser på skolan efter behov. Visst arbete kommer att ske på Hammarskolans grundsärskola, cirka 15% av anställningen.

 

Arbetsuppgifter

Elevassistenter på barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstads kommun arbetar med att hjälpa, stödja och stimulera elever i behov av särskilt stöd till lärande, utveckling och självständighet. Arbetet sker på uppdrag av ansvarig lärare utifrån aktuell läroplan och syftar till att skapa förutsättningar som möjliggör att elever får ett lärande, tar till sig nya kunskaper och utvecklas till självständiga individer. I arbetet ingår att skapa en trygg miljö och ramar för eleverna så att de kan fokusera på studierna och möjliggöra att eleverna utvecklar relationerna sinsemellan.

Elevassistenten stöttar elever under hela skoldagen såväl i klassrummet som på raster och i fritidshemmet, i måltids- och hygiensituationer samt vid övriga aktiviteter. Du kommer att ha ett mycket nära samarbete och tät kommunikation med lärare och övriga elevassistenter för att tillsammans sträva efter att hitta individuella lösningar så att varje elev kan tillgodogöra sig ny kunskap. Förståelse för varandras professionella roller är av största vikt.

Arbetet innebär ständig uppmärksamhet, analys och förståelse för situationer i och utanför klassrummet. Exempelvis uppmärksamhet på elevernas prestationer och utveckling för att kunna förmedla detta vidare till ansvarig lärare samt analys och förståelse för instruktioner från ansvarig lärare och utifrån detta bedöma vilket agerande som blir det bästa stödet för eleverna. Arbetet fördelas på både skola och fritidshem.

Kontakter och samarbete med vårdnadshavare är en del av arbetet samt aktivt medverkande till arbetsplatsens utveckling och ansvarstagande för egen personlig kompetensutveckling. I särskolan ingår även kontakter med habilitering. Arbetet kan vara fysiskt ansträngande med elever med större fysiska funktionsnedsättningar eller med utåtagerande elever. I arbetet kan det ingå självständigt pedagogiskt arbete med elever.

I arbetsuppgifterna ingår att tillgodose personligt omsorgsbehov av manliga elever, varför detta arbete lämpar sig för manliga sökande.

Kvalifikationer

Vi söker dig med godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du är utbildad i TAKK och gärna även i Bliss.

Du som söker har tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent. Vi ser också att du har erfarenhet av att arbeta med elever i grupp och med elever med utvecklingsstörning. Du har kunskap om skolans styrdokument och gärna tidigare erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och/eller annan arbetslivserfarenhet.

Empatisk förmåga liksom samarbets- och kommunikationsförmåga är egenskaper som vi efterfrågar. Du har god pedagogisk förmåga, kan arbeta lågaffektivt och har kunskap kring hur funktionsnedsättning påverkar lärande. Eftersom tunga lyft förekommer i tjänsten har du som söker god fysik.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en allmän visstidsanställning under perioden 2020-01-07 -- 2020-06-15 med huvudsaklig placering på Norretullskolans grundsärskola. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Linus Bromander på telefon 0733-13 56 39.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och vi kallar kontinuerligt sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-12-17.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2020-06-15
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/798
Kontakt
  • Linus Bromander, 0733-13 56 39
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-17

Tillbaka till lediga jobb