Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

I skolområde Norra arbetar du tillsammans med två andra specialpedagoger mot våra sju förskolor. Du kommer att arbeta nära verksamheten i två av dessa förskolor. Här har du förmånen att möta ett stort mångfald av flera nationaliteter och kulturer. Vi ser förskolan som en social och kulturell mötesplats som stärker och förbereder barnen inför framtiden. Förskolornas arbete förankras i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och ICDP-vägledande samspel används som verktyg för utveckling av förhållningssätt. I området finns en utvecklare som hjälper oss att säkerställa kvalitén, på så sätt ger vi barnen och pedagogerna möjligheter till gynnsamt lärande.

Det specialpedagogiska teamet arbetar tillsammans med rektorsteamet och utvecklare och har ett stort internt och externt kontaktnät i sitt arbete. Tycker du att tjänsten är intressant men inte är riktigt klar med din utbildning till specialpedagog är du ändå välkommen att söka. Vi skapar framtidsmod!

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I ditt uppdrag som specialpedagog samverkar du med rektor och arbetslag genom bland annat barnkonferenser för att kunna identifiera mönster och utvecklingsbehov och på så sätt skapa en tillgänglig lärmiljö för alla barn på förskolan. Du ska bistå vid pedagogisk utredning och delta vid upprättande av handlingsplan för barn i behov av särskilt stöd tillsammans med arbetslaget. Du bidrar med din specialpedagogiska kompetens på organisation-, grupp- och individnivå för att förebygga svårigheter och undanröja hinder. Vidare är du en kvalificerad samtalspartner som arbetar handledande och konsulterande kring pedagogiska frågor och bistå vid samtal med vårdnadshavare. Du har regelbundet ett kollegialt utbyte med dina kollegor i det specialpedagogiska teamet och du erbjuds även mentor.

Vi söker en specialpedagog till vårt specialpedagogiska team som förutom formell utbildning förmår skapa goda relationer. Vi arbetar förebyggande, främjande och verksamhetsnära på förskolorna i skolområdet. Du har ett stort intresse av att samarbeta med barn-vårdnadshavare-pedagoger. Vidare bemöter och ser du barnen i verksamheten genom lek, kommunikation och samspel. I arbetet som specialpedagog håller du dig uppdaterad om aktuell forskning som är relevant för verksamheten och har ett lösningsinriktat förhållningssätt och bemötande.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarexamen och specialpedagogsexamen. Det är en fördel om du är utbildad i ICDP-vägledande samspel. Vi vill gärna att du har erfarenhet av framgångsrikt arbete kring barn med koncentrations-, uppmärksamhets- och samspelsvårigheter samt olika inlärningssvårigheter. Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument och uppdrag särskilt avseende barn i behov av särskilt stöd. Förmåga att kartlägga och utreda behov och bistå pedagoger i att upprätta handlingsplaner är en förutsättning för arbetet.

Givetvis har du också goda kunskaper om barns kunskaps-, emotionella och sociala utveckling och mycket god pedagogisk kompetens. Du har förmåga att anpassa ditt arbetssätt till olika gruppers och individers förutsättningar. Goda IT-kunskaper samt kännedom om kompensatoriska alternativa läromedel behövs i ditt arbete liksom att du har lätt för att uttrycka dig såväl muntligt och skriftligt.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten. Du har också god samarbetsförmåga och kan ge råd och stöd till pedagoger och vårdnadshavare. Tjänsten kräver förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv och sammanhang för att hitta strukturella lösningar. Du har ett salutogent förhållningssätt i ditt arbete och ser förskolan som en arena för alla barns lärande.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start 2020-02-03 eller enligt överenskommelse med placering i skolområde norra. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Emma Lindell på telefon 0733-13 43 46.

Sista ansökningsdag är 2020-01-06.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-02-03 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/792
Kontakt
  • Emma Lindell, 0733-13 43 46
Facklig företrädare
  • Johanna Eriksson, Lärarförbundet, 0733-13 43 42
Publicerat 2019-12-02
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Tillbaka till lediga jobb