Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Möt framtiden med oss i arbete och välfärdsförvaltningen. Förvaltningen ansvarar för individ- och familjeomsorgen och vissa arbetsmarknads- och utbildningsinsatser i kommunen. Vi har ett samlat ansvar för att förebygga och motarbeta utanförskap och stödja medborgaren till ökad självständighet.

Är du en kommunikativ chef som vill leda, motivera och utveckla dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstad? Låter detta som du, välkommen med din ansökan!

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.Kristianstad.se.

Verksamheten utredning med 110 medarbetare arbetar med försörjningsstöd, boendefrågor, budget och skuldrådgivning, våld i nära relationer och att stödja ungdomar och vuxna i integration och etablering i det svenska samhället utifrån metoden extraordinära resultat. Verksamhet utredning arbetar för att nå målet att ha en etablerad och självförsörjande befolkning och är fördelat i enheter med team och teamledare.

Nu söker vi enhetschef till enheten försörjning, är det du?

Arbetsuppgifter

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska arbeta med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

Som enhetschef på försörjning kommer du att ansvara för försörjningsstöd och arbetet med stödinsatser för att medborgare ska nå självförsörjning. Även arbetet med förebyggande av felaktiga utbetalningar, förmedlingsmedel, dödsbohandläggning, återkrav och sysselsättningsplatser ingår i enhetens arbete. Du har personal-, ekonomi-, arbetsmiljö- och verksamhetsansvar för 17 medarbetare på enheten försörjning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen, gärna inriktning socionom, beteendevetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Har du ledarutbildning är det meriterande. Du har erfarenhet av arbete inom kommunal verksamhet med inriktning mot socialtjänst med myndighetsutövning. Du har ledarerfarenhet och är bra på att leda medarbetare i förändring. Dessutom har du vana av att leda specialister utanför ditt eget sakkunskapsområde och har erfarenhet av övergripande styrning och uppföljning. Du drivs av nytänk vad gäller digital utveckling i syfte att underlätta i arbetet mellan kommunen och våra medborgare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av verksamhets-, ekonomi-, personal- samt arbetsmiljöansvar samt erfarenhet av att arbeta i system för verksamhet, ekonomi och/eller personal. Du har goda kunskaper i Officepaketet och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument. Arbetet kräver hög grad av integritet, legitimitet och att du i ditt arbete aktivt bidrar till att nå verksamhetens mål.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid med start snarast enligt överenskommelse.  Placering är i Kristianstad på Östra kommunhuset med goda kommunikationsmöjligheter. Utdrag ur belastningsregistret krävs innan anställning.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta verksamhetschef Ann-Christin Bjerrehus på 044-13 62 91 eller enhetschefer Maria Sjöberg Olsrup 044-13 69 81, Linnea Persson 044-13 59 29

Sista ansökningsdag är 2020-01-06

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer AOV-2019/709
Kontakt
  • Ann-Christin Bjerrehus, 044- 13 62 91
Facklig företrädare
  • Gunilla Axelsson, Vision, 044-13 48 83
  • Christian Nilsson, SSR, 044-13 54 54
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Tillbaka till lediga jobb