Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vi söker nu en skolbibliotekarie till Helgedalskolan och Köpinge skola.

Helgedalskolan är en F-6 skola som är uppdelad i 2 spår och som har fritidsverksamhet för eleverna i åk F-6. På skolan går 240 elever. Vi är en av kommunens tre fokusskolor och vi arbetar för att skapa en trygg och lugn lärandemiljö för eleverna. Vi arbetar alltid med eleverna bästa som utgångspunkt och försöker hitta individuella lösningar som fungerar för alla parter. Fokusskolesatsningen har som mål att öka elevernas måluppfyllelse och vi hoppas att du känner dig manad att vara med och utveckla detta. På skolan finns även andra kompetenser som skolsköterska, kurator, lågstadiesatsning, stöd i svenska som andraspråk, språkstöd, socialrådgivare (pedagog med fokus på elevernas sociala situation).


Köpinge skola ligger cirka en mil från Helgedalskolan. Köpinge skola är en enparallellig F-6 skola med närhet till en fantastisk natur. På vår skola arbetar vi medvetet med värdegrundsarbete för att skapa lugna, trygga elever som då ges förutsättningar till att kunna nå målen i goda lärmiljöer. Fritidsverksamheten består av tre fritidshem, två F-2 fritids och ett 3-6 fritids. På skolan finns 23 medarbetare och 144 elever. Hos oss blir du som pedagog väl omhändertagen av såväl elever, kollegor och föräldrar.


Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som skolbibliotekarie hos oss arbetar du tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. Du genomför handledning och utbildning i informationssökning och mediabevakning. Du ansvarar också för inköp av litteratur. Tillsammans med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen och deltar i skolans pedagogiska arbetssätt. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekscentral och folkbibliotek.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap och som har ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Givetvis har du förmåga att leda elevens val i åk 1-6 inom dina kompetensområden liksom kunna planera och leda boksamtal och källkritik för elever. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som skolbibliotekarie eller har annan erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i åldern 6-16 år.

Som skolbibliotekarie behöver du dessutom ha goda IT-kunskaper och det är en fördel om du har kunskaper om hemsidesproduktion. Du har intresse för pedagogiskt arbete och att samarbeta med pedagoger med detta utifrån din kompetens och även utveckla vår biblioteksplan i samråd med elever och annan personal. Du är en person med god samarbetsförmåga och är initiativrik, flexibel men också utvecklingsinriktad och förändringsbenägen.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning på heltid där fördelningen av tjänsten är 70% på Helgedalskolan och 30% på Köpinge skola. Tillträde 2020-01-07. När sökande erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carina Lindell, rektor på telefon 04-13 58 64.

Sista ansökningsdag är 2019-09-25

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-01-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/655
Kontakt
  • Carina Lindell, rektor, 0733-13 58 64
Facklig företrädare
  • Jessica Krohn, DIK, 044-13 65 42
  • Gunnel Pettersson, DIK, 0733-13 56 60
Publicerat 2019-09-11
Sista ansökningsdag 2019-09-25

Tillbaka till lediga jobb