Omsorgsförvaltningen , Staben, Ekonomienheten

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Sveriges bästa vård- och omsorgsboende finns i Kristianstads kommun!
Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och i fjol fanns Tätörtsvägen med på tredje plats. Nu har vi tagit klivet högst upp.

Nu söker vi en ekonom som är engagerad, drivande och bra på att kommunicera ekonomiska frågor. Är det du?

Omsorgsförvaltningens ekonomienhet består av sex ekonomer, sex ekonomiassistenter och en systemutvecklare, som sitter tillsammans på Östra kommunhuset. Enheten leds av förvaltningens ekonomichef. Målet för enheten är att bidra till en god ekonomisk hushållning genom en gemensam styr- och uppföljningsprocess, som ger service och stöd åt verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss kommer du arbeta med budgetarbete, uppföljning och bokslut samt delta i projekt på olika nivåer i förvaltningen vid behov. I arbetsuppgifterna ingår resursfördelningsarbete och utveckling av resursfördelningsmodeller men också bemanningsekonomi för verksamheten. Du identifierar problem och föreslår lösningar utifrån ett verksamhets- och utvecklingsperspektiv. I rollen ingår även att producera underlag med hög kvalitet samt ge god service och ett gott stöd ut i verksamheterna. Det finns möjligheter att påverka innehållet i tjänsten över tid.

Kvalifikationer

Du som söker har högskoleexamen med ekonomisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete med liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av arbete inom kommun, landsting eller annan offentlig sektor i en politiskt styrd organisation är meriterande liksom erfarenhet av att ha arbetat som ekonom inom omsorgsförvaltningens verksamhetsområden. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av olika resursfördelningsprinciper och -modeller och av att arbeta mot givna tidsramar.

Dina kunskaper i Officepaketet är mycket goda och du har vana av att arbeta i ekonomisystem, gärna i ekonomisystemet Visma. Du har goda kunskaper i svenska och lätt för att kommunicera ekonomiska frågor i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har B-körkort men det är inget absolut krav.

Vi söker dig som är en engagerad, drivande och utvecklingsinriktad person. Du har ett professionellt bemötande och tydliga kommunikativa egenskaper. Förmåga att både kunna arbeta självständigt och samverka med andra är egenskaper som vi efterfrågar.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med start snarast enligt överenskommelse och placering på Östra kommunhuset, med direkt närhet till busshållplats.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Helena Back, ekonomichef, 044-13 53 81.

Sista ansökningsdag 2019-08-29.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/625
Kontakt
  • Helena Back, ekonomichef
Facklig företrädare
  • Vision/TCO, 044-13 48 83
  • SACO, 0728- 85 83 90
Publicerat 2019-08-13
Sista ansökningsdag 2019-08-29

Tillbaka till lediga jobb