Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Nu söker vi barnskötare till Snödroppens förskola.

Snödroppen har fyra avdelningar, två 1-3 år och två 3-5 år. Hos oss blir du en del av helheten Tollarp - Linderöds förskolor. Det kollegiala lärandet ser vi som en viktig fortbildning och detta sker både genom planerade nätverksträffar och i det dagliga arbetet. Med vars och ens kompetens skapar vi tillsammans en förskoleverksamhet som bygger på trygghet, lärande och omsorg både för barn och pedagoger. Vi arbetar med "färdigheter för lärande", utvecklar verksamheten enligt den reviderade läroplanen och arbetar vidare med digitaliseringen i förskolan. Hos oss är bemötandet viktigt för att alla ska känna sig respekterade och trygga, barn, vårdnadshavare och pedagoger.

Läs mer  om Snödroppen sförskola på www.Kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Detta är en resurstjänst som innebär att du mestadels, ca 70%, arbetar på Lilla Björn som är en 1-3 års avdelning. Du arbetar tillsammans med tre erfarna pedagoger som också tar emot lärarstuderande under deras vfu. Vi har barn i behov av särskilt stöd som förskolläraren har det huvudsakliga ansvaret för därav en extra pedagog. Tjänsten innebär också arbete på Haren 1-3 års avdelning som samarbetar mycket med Lilla Björn och några procent på Enhörningen och eventuellt Orion som är 3-5-års avdelningar. Du har samma arbetsuppgifter som övriga barnskötare. På Snödroppen har vi hög kompetens bland alla pedagoger och även om förskolläraren har det huvudsakliga ansvaret så är samtliga ansvariga för att skapa en fantastisk förskoleverksamhet! Välkommen till oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt betyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Du ska också ha minst 2500 gymnasiepoäng med godkänt betyg i svenska, engelska och matematik. Du har erfarenhet från arbete som barnskötare på förskola. Det är meriterande om du har ICDP-utbildning och TAKK-utbildning. Du har förmåga att bli insatt i vårt nya skolsystem Unikum. Du är intresserad och van vid olika digitala plattformer. God förmåga  i det svenska språket.

Din samarbetsförmåga är god vilket innebär att du snabbt sätter dig in i arbetssätt, prioriterade mål , rutiner och policy för just Snödroppens förskola. I din roll som barnskötare är du trygg, positiv och ansvarskännande. Du har vilja att utvecklas och lära nytt.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en allmän visstidsanställning under perioden 2019-08-15--2019-12-31. Din placering är på Snödroppens förskola i Tollarp. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Pia Hartman Melander på telefon 044-13 40 70.

Sista ansökningsdag är 2019-08-01.

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tollarp
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/601
Kontakt
  • Pia Hartman Melander, 044-13 40 70
Publicerat 2019-07-10
Sista ansökningsdag 2019-08-01

Tillbaka till lediga jobb