Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Hos oss får du en spännande och viktig roll i förskolornas och skolornas elevhälsoarbete genom att bidra med psykologisk kompetens till en tvärprofessionell arbetsplats som uppmuntrar till autonomi och nytänkande. Vi har en god samarbetskultur med stort utbyte inom egna och andra professioner. Vårt arbete präglas av ett barn- och elevperspektiv. Inom ramen för arbetet erbjuder vi möjligheter till fortbildning och handledning.

Centrala elevhälsoenheten består av psykologer, specialpedagoger, logoped, verksamhetschef för skolhälsovården samt skolöverläkare. Du arbetar under ledning av enhetschefen med uppdrag inom hela förvaltningens verksamhetsområde. Vi sitter i fräscha lokaler centralt beläget i Kristianstad.

 

Arbetsuppgifter

Som psykolog hos oss på Centrala elevhälsoenheten arbetar du med konsultation och handledning på individ, grupp och organisationsnivå. Du genomför psykologiska utredningar, planerar och genomför fortbildnings- och kompetensutvecklingsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka med övrig personal i elevhälsoteamet och andra samarbetspartners som exempelvis socialtjänst och BUP.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog och i andra hand dig som har psykologexamen. Det är en fördel om du har vidareutbildning inom området förskola eller skola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området förskola eller skola. Vi värdesätter om du har erfarenhet av arbete med nyanlända barn/elever samt av mångkulturella frågor. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i team och i nätverk. Arbetet kräver kunskaper i digital journalföring och du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt inom Kristianstads kommun.

För att lyckas i din roll har du ett positivt förhållningssätt och vi värdesätter om du tar med dig nytänkande och intresse för utvecklingsarbete in i ditt dagliga arbete. Du har förmåga att hantera många kontaktytor och olika grupper. Det är även en fördel om du har lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde snarast enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad på centrala elevhälsoenheten i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.  

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Rooth- Norén på telefonnummer 0733-13 54 24.

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-06-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/546
Kontakt
  • Lena Rooth-Norén, 0733-13 54 24
Facklig företrädare
  • Karin Öhman, Psykologförbundet, 0728-85 83 66
Publicerat 2019-06-12
Sista ansökningsdag 2019-06-26

Tillbaka till lediga jobb