Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer som har behov av funktionsstöd samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Sveriges bästa vård- och omsorgsboende finns i Kristianstads kommun!
Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och i fjol fanns Tätörtsvägen med på tredje plats. Nu har vi tagit klivet högst upp.

Om du vill utvecklas i din roll som sjuksköterska så är vi arbetsgivaren för dig!

Kristianstad kommun erbjuder en varierad arbetsmiljö där du ges möjlighet att utvecklas inom områden som du intresseras av. Vi har duktiga kollegor med mycket kunskap och lång erfarenhet vilket du får ta del av. Som medarbetare i Kristianstad kommun kommer du utmanas och pushas i din roll som sjuksköterska och naturligtvis gör du detta med stöd av erfarna kollegor och chefer. Vi är cirka 80 sjuksköterskor som jobbar i kommunen.

Kom och gör skillnad med oss! Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Grunden i arbetet är sedvanliga uppgifter inom sjuksköterskans yrkesområde. Förutom sedvanliga sjuksköterskeuppgifter får man som sjuksköterska vara med och forma det Regionala arbetssätt som fokuserar på att utföra fler insatser i patienternas egna hem. I tjänsten ingår det att jobba kväll och helg där man tillsammans med kollegor hanterar de akuta insatser som uppstår i kommunen. Som medarbetare i Kristianstad kommun jobbar man var sjätte helg.

För att möta framtidens sjukvård behöver du som medarbetare kompetensutvecklas i din roll som sjuksköterska. Vi som arbetsgivare har tillsammans med Region Skåne ett stort ansvar att erbjuda de kompetensutvecklingsinsatser som behövs för att fullt ut kunna erbjuda alla patienter en god och säker vård.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har du erfarenhet från kommunalt arbete som legitimerad sjuksköterska är det meriterande. Förskrivningsutbildning, inkontinensutbildning och VISAM-beslutstöd är meriterande utbildningar. Det är en fördel om du är flerspråkig för att kunna möta patienter med annat modersmål. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att besöka, är det ett krav att du har B-körkort.

Som medarbetare i Kristianstad kommun måste man ha en förståelse för kommunen som helhet och ha en vilja att samarbeta för patienternas bästa. Du behöver ha förmåga att hantera och prioritera akuta situationer som kan uppkomma. Då man som sjuksköterska i kommunen jobbar självständigt så måste du vara trygg i att fatta beslut.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid, dag/kväll/helg med start enligt överenskommelse med placering i Kristianstad.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Birgitta Gjerstad, enhetschef på telefon 044-13 20 50 eller Tina Svensson, enhetschef på telefon 044-13 54 01 eller Anne Kempainnen-Nilsson, enhetschef på telefon 044-13 62 20

Sista ansökningsdag är 2019-07-31

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/524
Kontakt
  • Birgitta Gjerstad, 044-13 20 50
  • Tina Svensson, 044-13 54 01
  • Anne Kemppainen-Nilsson, 044-13 62 20
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet i Malmö, 0771-42 04 20
Publicerat 2019-06-07
Sista ansökningsdag 2019-07-31

Tillbaka till lediga jobb