Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vi söker lärare till vårt härliga team på Österslövs skola då en av våra duktiga kollegor har bestämt sig för att flytta från kommunen.

Har du höga förväntningar på din arbetsplats, dina elever och på dig själv i ditt uppdrag som lärare? Önskar du använda den omgivande, fantastiska utomhusmiljön med närhet till både sjö, skog och uteklassrum i ditt arbete som lärare? Läs i så fall vidare. 

På skolan har vi ett tvålärarskap vilket betyder att du kommer att dela ansvaret för en klass med en behörig lärarkollega. Är du nyutexaminerad får du en erfaren mentor under introduktionsperioden.

Vi har en härlig anda på arbetsplatsen och sätter goda relationer, gott samarbete och lärande i främsta rummet. Du kommer att möta ett drivande, kompetent och härligt gäng erfarna pedagoger som är starkt engagerade i att göra skol- och fritidshemsdagen så bra som möjligt för eleverna och som gärna gör det lilla extra för att skapa god kvalitet. Du kommer att ingå i ett arbetslag tillsammans med fem andra lärarkollegor där alla lärarna varje vecka hjälps åt med planering och utvärdering av undervisningen.

Vi arbetar utifrån ett formativt förhållningssätt sedan flera år tillbaka vilket genomsyrar all undervisning. Skolan arbetar sedan drygt tjugo år medvetet med miljöfrågor och hållbar utveckling och använder den närliggande naturen (sjö, skog, uteklassrum) i vardagen med eleverna.

Varmt välkommen med din ansökan för att bli en av oss i pedagogteamet på Österslövs skola!
 

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som lärare hos oss klicka på länken.
Kristianstads kommun -välkommen att arbeta som lärare hos oss.
Filmen är bara tillgänglig från vår webbsida www.kristianstad.se/jobb.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss stimulerar du elever till lärande och eget ansvarstagande. Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete, genom ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, med fokus på elevens bästa.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt. I din roll håller du dig à jour om händelser i omvärld och ungdomars vardag. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet och tillsammans med kollegor driver du utvecklingsarbete i arbetsgruppen/skolan. Du har också ett gemensamt ansvar både för din egen som gruppens planering och vidareutveckling.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet och du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men inte ansvara för den. Ansvar för betygsättning har en legitimerad lärare.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 1-3 i ämnena svenska, So, matematik och No-ämnena i grundskolan. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper enligt första hands kravet på högskolenivå.  Det är meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå. Har du dessutom inom ramen för din lärarlegitimation även behörighet att bedriva undervisning i engelska i åk 3 och/eller musik i åk 1-3 är det meriterande.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Arbetet organiserar och strukturerar du utifrån angivna mål. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som lärare eller arbetat med barn i åldern 7-9 år alternativt erfarenhet av att bedriva undervisning. Det är en fördel om du har erfarenhet av utepedagogik och/eller miljöarbete.

För att lyckas i arbetet krävs att du skapar förtroendefulla relationer både i som utanför skolan. Du har engagemang, entusiasm och ett genuint intresse för skolans värld och hur den påverkas av omvärlden. Vi värdesätter att du har god förmåga att undervisa barn i behov av särskilt stöd liksom förmåga att stödja elever i att hantera konflikter som uppstår.

Vidare är du en trygg pedagogisk ledare med förmåga att kritiskt analysera eget och arbetsgruppens arbetssätt för ständig utveckling. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen men även som redskap för information, planering, kommunikation och rapportering krävs.

Som person är du kommunikativ, lyhörd och väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare. Du behöver även ha fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. Att du kan vara flexibel och lösningsfokuserad är också egenskaper som efterfrågas.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med start 2019-08-14 eller enligt överenskommelse.
För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Finns inga behöriga legitimerade lärare, kan du som är obehörig anställas tidsbegränsat enligt skollagen. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Marie Ohlander, rektor på 0733-13 43 38 eller Carina Nilsson, Lärarförbundet på telefon 0733-13 46 94.

Sista ansökningsdag är
I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2019-07-03.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/468
Kontakt
  • Marie Ohlander, rektor, 0733-13 43 38
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-07-03

Tillbaka till lediga jobb