Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Ny lärarutbildning – en unik möjlighet för dig som vill kombinera studier med arbete som lärare!

Kristianstad kommun erbjuder tillsammans med Högskolan Kristianstad och tio samverkande kommuner en ny typ av arbetsplatsintegrerad grundlärarutbildning. Det innebär att du kombinerar högskolestudier med en anställning på en grundskola hos oss i Kristianstad och får lön under studietiden. En fantastisk möjlighet för dig som funderar på att bli lärare. Hos oss i Kristianstad kallar vi det kombimodellen.

Grundlärarutbildningen har inriktning mot årskurs 4–6. Tre dagar i veckan arbetar du som lärare på ett schema som motsvarar 50 % arbete. Två dagar studerar du på högskolan. Efter fem års studier har du fem års arbetslivserfarenhet och behörighet att undervisa i ämnena svenska, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi och teknik.

Arbetsuppgifter

Du arbetar som lärare i årskurs 4-6. Utifrån läroplanen skapar du en trygg och intresseväckande undervisning med kvalité. Undervisningen planerar, utvärderar och anpassar du utifrån elevernas nivå med deras bästa i fokus. Med ett gott ledarskap, engagemang och entusiasm stimulerar du eleverna till lärande och eget ansvar. Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö skapas som grundar sig på ömsesidig respekt och samarbete. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. Att använda digitala verktyg ser du som en naturlig del i ditt arbete och barns lärande.

Med positiv dialog med ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt skapar du en god relation till elever, vårdnadshavare och övriga samarbetspartners. Du leder, motiverar och inspirerar varje elev till kunskaps- och personlig utveckling.

Till ditt stöd får du en mentor på arbetsplatsen och en handledare under dina VFU-perioder. I Kristianstads kommun får du stöd av lektor från vår didaktiska avdelning.

Kvalifikationer

Vi vill att du har grundläggande ledarskapsförmåga och kännedom om ledarens betydelse. Självklart har du ett genuint intresse för skolans värld, är engagerad och entusiastisk. Jobbet kräver att du lösningsinriktat kan samverka och arbeta i grupp. I ditt arbete kan du skapa ett positivt klimat, stimulera inlärning och reflektera över eget lärande. Dessutom är du bra på att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer.

Vi ser det som meriterande om du arbetat med barn och unga som exempelvis lärarvikarie, elevassistent, fritidsledare eller på förskola. Det är även meriterande med ledarerfarenhet från idrotten, föreningar eller kulturområdet. Det är även meriterande om du har minst 7,5 hp från högskola eftersom vi ser det som positivt med inledande studievana från högskola.

Arbetsplatser

I Kristianstads kommun har du möjlighet att önska arbetsplats. Vi kan dock inte lova att vi kan tillgodose alla önskemål bland de åtta lärare som anställs. Intentionen är att våra lärare stannar på arbetsplatsen under hela studieperioden. Läs mer om varje skola på www.kristianstad.se

Hammars skola

Centralskolan

Parkskolan

Lingenässkolan

Spängerskolan

Öllsjöskolan

Önnestads skola

Rönnowskolan Verksamheten på Rönnowskolan för åk 4-6 övergår höstterminen 2020 till Sånnaskolan.)

Anställningsvillkor

Arbetet motsvarar 50 % och studierna motsvarar 75 % studietakt och bedrivs under fem år. Anställningsavtalet med Kristianstads kommun kommer att förnyas årligen under förutsättning att du klarar ditt arbete och dina högskolestudier. Utgångslönen är 18 000 kr per månad. Du kan också ansöka om studiemedel hos CSN. Utbildningen omfattar totalt 240 hp och efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Behörighetskrav högskolan Kristianstad
För att kunna antas till högskolan behöver du ha gymnasieutbildning med grundläggande behörighet + Engelska B, Matematik B, Naturkunskap A, Samhällskunskap A. Eller: Engelska 6, Matematik 2a/2b/2c, Naturkunskap 1b/1a1 + 1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 (Områdesbehörighet 6 b/A6 b).
För frågor om behörighetskrav för att antas till högskolan vänligen kontakta Kristianstad Högskola.

Kontakt
För frågor som rör anställningen är du välkommen att kontakta HR-specialist Viktoria Näsvall på 044-13 24 67.

Information och kontaktuppgifter till Högskolan Kristianstad om utbildningen finns på www.hkr.se/grundlarare-arbetsplats

Läs mer om Kombimodellen på www.kristianstad.se/kombimodellen

Ansökan
För att bli antagen till denna kombination av arbete och utbildning måste du söka och uppfylla kraven både för anställning i Kristianstads kommun och studier på högskolan Kristianstad.

Mellan den 15 mars och 15 april 2019 kan du söka tjänsten hos oss och söka till utbildningen. Tänk på att du ska ansöka till både oss på kommunen och till högskolan.

Bifoga bekräftelse på sökt utbildning till din ansökan
En bekräftelse på att du har sökt utbildningen via antagning.se ska bifogas när du söker tjänsten i kommunen. Bekräftelsen kan du komplettera med efter att du ansökt med CV och personligt brev, genom att åter logga in på din ansökan i rekryteringssystemet, du kan komplettera med bekräftelsen senast den 15 april som är sista ansökningsdag.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100 % anställning med 50 % tjänstledighet för studier
Ort Kristianstad, Åhus, Arkelstorp
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/199
Kontakt
  • Viktoria Näsvall, HR-specialist, 044-13 24 67
Facklig företrädare
  • Lars Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 0733-13 48 85
  • Britt-Marie Steinberger, Lärarförbundet, 0733-13 48 87
  • Linus Rosenblad Nilsson, Lärarförbundet, 0736-37 18 86
Publicerat 2019-03-15
Sista ansökningsdag 2019-05-10

Tillbaka till lediga jobb