Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Är du en duktig projektledare inom anläggning som söker en ny utmaning?

Kristianstad stad skyddas av vallar och är klassad som en invallningsdamm. Dammsäkerhetsarbetet är en viktig del i kommunens arbete med att skydda staden. Kommundirektören är dammsäkerhetsansvarig. Nu står vi inför vallprojektet som innebär att vi fram till 2025 ska bygga om Hammarslunds vall, södra Hedentorpsvallen och norra Hedentorpsvallen.

Kommunen behöver förstärka sina personalresurser i arbetet med att projektera och bygga nya vallar och invallningspumpstationer.

Vill du ha ett viktigt och unikt arbete? Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att projektleda förstudier och detaljprojektering av dammvallar och pumpstationer. Idag leds arbetet av projektledaren som är ansvarig för riktlinjer för dammsäkerhet (RIDAS) och är dammtekniskt sakkunnig. Du kommer att arbeta tillsammans med RIDAS-ansvarig projektledare med att planera och projektera skyddsvallar samt invallningspumpstationer.

Du kommer i ditt arbete att vara involverad i förstudier, planering och att delta i detaljprojektering. Arbetet kan även innebära deltagande i slutbesiktning av projekt. Arbetet innebär nära samarbete med RIDAS-ansvarig och många andra olika kontakter både internt och externt. Du stöttar även upp i arbetet med RIDAS. Kommundirektören blir din närmsta chef.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av anläggningsarbete och anläggningssektorn. Du har minst gymnasieutbildning och det är önskvärt med teknisk eftergymnasial utbildning i form av högskoleingenjörsexamen, Yh-utbildning med inriktning bygg eller anläggning eller motsvarande. En bred erfarenhet kan ersätta utbildning. Det är meriterande med erfarenhet av att driva stora projekt. B-körkort är ett krav eftersom arbetet innebär resor i tjänsten. Du kan hantera Officepaketet, har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift. Engelska är meriterande.  

För att trivas som projektledare hos oss krävs att du stimuleras av ett nära samarbete med andra. Ditt sätt att arbeta främjar samarbete mot tydliga, gemensamma mål. Som person är du lyhörd och drivande med gott omdöme. För att bli framgångsrik i arbetet och kunna arbeta effektivt krävs att du är ansvarskännande, strukturerad och bra på att prioritera. Du ser möjligheter i förändring och när din planering ställs på prov eller nya situationer uppstår har du förmågan att lösa de nya förutsättningarna.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start efter överenskommelse. Placering är i centralt belägna och moderna Rådhus Skåne i direkt närhet till buss och tåg.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att ringa RIDAS-ansvarig projektledare/dammtekniskt sakkunnig Karl Erik Svensson på 044-13 22 79.

Sista ansökningsdag är 2019-03-11.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer KLK-2019/115
Kontakt
  • Karl-Erik Svensson, projektledare, 044-13 22 79
Facklig företrädare
  • Kerstin Larsson-Haglund, SACO, 044-13 58 07
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-03-11

Tillbaka till lediga jobb