Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Vår verksamhet kännetecknas av ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att vi finns där våra kunder behöver oss. Du kommer att utgå ifrån boendet på Österäng i Kristianstad och samtidigt ingå i ett större verksamhetsområde vilket bidrar till ökat engagemang, sammanhållning och arbetsglädje. Målgruppen på servicebostaden är personer i varierande åldrar med olika kognitiva begränsningar.

Här arbetar personal dygnet runt för att stötta den enskilde i dennes vardag och fritid. Arbetet är präglat av ett tydliggörande förhållningssätt med stor vikt på delaktighet och självbestämmande.

Arbetsuppgifter

Rollen som stödassistent innebär att ge våra kunder individuellt stöd och omvårdnad, vilket du gör genom att utveckla samt upprätthålla förmågor och kommunikation med hänsyn till funktionsnedsättningen. Som stödassistent stödjer du kundernas delaktighet på alla olika nivåer som individ, grupp och samhällsnivå samt stödjer deras självbestämmande och personliga integritet. Du är även stöd till deras fritids- och kulturaktiviteter.

I jobbet ingår social dokumentation enligt gällande riktlinjer och  att i förekommande fall utföra medicinska uppgifter på delegation av sjuksköterska eller bistå kund med egenvård. Du är även kontaktman och i denna roll ansvarar du för att genomförandeplan upprättas och följs upp.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har barn och fritidsprogrammet med inriktning socialt- eller pedagogiskt arbete. Eller har du vård- och omsorgsprogram med inriktning funktionshinder eller psykiatri eller alternativt annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenhet från arbeta med människor med funktionsnedsättningar och vi ser gärna att du har jobbat med tydliggörande pedagogik samt lågaffektivt bemötande. 

Då arbetet kräver kommunikation och dokumentation förutsätter vi att du behärskar svenska i tal och skrift samt kan hantera en dator. Det är meriterande om du har erfarenhet av social dokumentation, alternativ kompletterande kommunikation AKK eller TEACCH-utbildning. Kunskaper i verksamhetssystemet Procapita är meriterande.

För att lyckas i din roll som stödassistent behöver du vara flexibel, ha god samarbetsförmåga samt kunna lyssna in och känna av din omgivning. Du ska också kunna fatta egna beslut, kunna hantera förändringar och kunna utföra arbete på uppdrag av andra.


Anställningsvillkor

Vi erbjuder tre tillsvidareanställningar på heltid med tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse.

Om du blir erbjuden anställning inom Funktonsstöd behöver du beställa och visa upp ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Sista ansökningsdag är 2019-02-28.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Sandra Wahldén på telefon 0733-13 67 47.

Anställningsform Okänt
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/85
Kontakt
  • Sandra Wahldén, enhetschef, 0733-13 67 47
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-442 79 57
Publicerat 2019-01-28
Sista ansökningsdag 2019-02-28

Tillbaka till lediga jobb