Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Degebergaskolan är belägen vid de vackra naturreservaten Forsakar och Degeberga backar. Omgivningarna kallas Änglanejden och naturen kring skolan är verkligen ett paradis för friluftsverksamhet året om. Vi har två mycket välutrustade idrottshallar och närhet till friluftsbad.

Degebergaskolan präglas av ett utvecklande professionellt kollegialt samarbete och en öppen tillåtande atmosfär i personalgruppen. Vi arbetar lösningsfokuserat och ämnesövergripande för att nå en hög måluppfyllelse. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsfas, där vi genom kollegialt lärande utvecklar våra kunskaper kring formativ bedömning och digitalisering. Skolan omfattar årskurserna F-9, totalt på skolan går cirka 300 elever.

Vi söker dig som tror på det kollegiala lärandets potential och uppskattar att arbeta i ett välfungerande arbetslag med drivna kollegor. Arbetar du efter perspektivet: Det är våra elever som ska ta över världen och vi har alla möjligheter att påverka deras utveckling. Då kan du vara den vi söker.

Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa cirka 50 % i bild och 50 % i idrott och hälsa i årskurs 4-9. I dina arbetsuppgifter ingår även mentorskap. Som lärare hos oss vill vi att du undervisar med inkluderande metoder och att du prioriterar att aktivt arbeta för att skapa en lugn och trygg studiemiljö.

Vi storsatsar på att eleverna ska ha rörelse på schemat varje dag i årskurs 4-9. Vi är övertygade om att rörelse leder till ökad måluppfyllelse genom att minska elevernas stress och öka elevernas koncentrationsförmåga. Genom vårt arbete med pulshöjande aktiviteter ger vi eleverna ett livslångt intresse för motion och rörelse. Vi håller på att tillsammans med bygdens föreningar planera för en multisportarena på Degebergaskolan. Vi har även startat upp en idrottsförening på skolan och har ett samarbete med Skåneidrotten i ett F-9-perspektiv.

Som lärare i grundskolan arbetar du med ett bra ledarskap och skapar utifrån läroplanens mål en intresseväckande undervisning med kvalité i trygg lärandemiljö. Du planerar, förbereder och utvärderar din undervisning. Undervisningen anpassar du utifrån alla elever på elevens nivå och med deras bästa i fokus. Relationen med eleverna är positiv med ömsesidig respekt, samtidigt som du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs.  I arbetet ingår bedömning och dokumentation.

Undervisningen görs i samarbete med arbetslag och övriga kollegor. Självklart är du aktiv i det kollegiala lärandet och utvecklingsarbetet. Du bevakar influenser från omvärlden genom händelser, aktuell forskning och nyhetsuppdatering. Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 4-9 i idrott och bild. Det är meriterande om du arbetat som lärare i grundskolan eller med annan undervisning.

Du brinner för bildämnet, har förmågan att förmedla skapande och kreativitet, är inte rädd för att utmana, stötta och vägleda våra elever i deras skapandeprocess och utveckling. Tillsammans med dina kollegor ser du möjligheten att arbeta ämnesövergripande genom att använda bildspråk för att förmedla både budskap och kunskap.

Ditt ledarskap är bra, du kan entusiasmera och skapa intresse. Digital teknik använder du gärna i ditt arbete. Barnen kan du möta på deras nivå och välja pedagogiska verktyg utifrån deras behov.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start efter överenskommelse. Placering är på Degebergaskolan. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om jobbet är du välkommen att kontakta rektor Liselotte Holmgren på 0733-13 43 02.

Sista ansökningsdag är 2019-02-19.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/84
Kontakt
  • Liselotte Holmgren, rektor, 0733-13 43 02
Facklig företrädare
  • Caroline Dahl, LR, 044 13 43 00
  • Anna Bandling, Lärarförbundet, 0733-13 43 15
Publicerat 2019-01-29
Sista ansökningsdag 2019-02-19

Tillbaka till lediga jobb