Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Sånnaskolan ligger i centralt i Åhus med mycket goda kommunikationsmöjligheter med Kristianstad. Skolan är för närvarande en F-9 skola men från och med läsår 2020/2021 slås vår F-6 verksamhet samman med motsvarande verksamhet från Rönnowskolan på en alldeles ny, gemensam skola, Sånnaskolan.

Sånnaskolan präglas av hög trivsel bland såväl elever som personal med goda resultat på trygghet- och trivselenkäter bland eleverna och låg personalomsättning bland personalen. Tillsammans med övriga lärare i fritidshem kommer du att jobba med planering och uppföljning av verksamheten i fritidshemmet.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidshemmet. Utöver fritidshemsverksamhet förkommer arbete/undervisning i skola såsom resurstid och undervisning i praktisk-estetiska ämnen, gärna idrott och hälsa.

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. Du arbetar även utifrån de demokratiska värdena och väger in vad eleverna vill ha i fritidsverksamheten. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Dokumentation av verksamheten i fritidshemmet ingår också. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du som söker har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem eller högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog. Du har även lärarlegitimation för årskurs 1-3 i ämnet idrott och hälsa alternativt ett annat praktiskt-estetiskt ämne i grundskolan. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som lärare i fritidshem eller har erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet.

Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla barn är lika värda. Du kan stödja eleverna i att hantera konflikter som uppstår. Vi ser gärna att du har god förmåga att undervisa elever i behov av särskilt stöd och har kunskap och intresse kring olika kulturer.

Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet och i klassrummet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation. Förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs även det i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 2019-04-22 eller enligt överenskommelse. Din placering är Sånnaskolan i Åhus.

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Johan Iversen på telefon 0733-13 46 49.

Sista ansökningsdag är 2019-02-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-04-22
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/66
Kontakt
  • Johan Iversen, rektor, 0733-13 46 49
Facklig företrädare
  • Linus Nilsson, Lärarförbundet, 044-13 46 50
  • Anna Nilsson, Lärarnas Riksförbund, 044-13 46 50
Publicerat 2019-02-12
Sista ansökningsdag 2019-02-26

Tillbaka till lediga jobb