Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du vara med på vår resa? Våra förskolor väntar på dig som vill utmanas tillsammans med oss i område östra.

Vår verksamhet utgår från varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. En satsning i området kring undervisningsbegreppet har gjorts. Arbetet med att förankra detta tar vi med oss in i arbetet med den nya läroplanen för förskolan. Vi fortsätter utmanas i både undervisning och systematiskt kvalitetsarbete parallellt med barns språkutveckling.

Det är viktigt att erbjuda barnen en verksamhet som är tillgänglig för alla. Därför kommer vi även att utveckla kompetens inom TAKK, digitala verktyg, tydliggörande pedagogik samt bildstöd.

Nu söker vi förskollärare till förskolorna Allö, Björket, Månsagården och Österäng! Är det du?

Arbetsuppgifter

Som förskollärare leder och driver du det pedagogiska arbetet på förskolan. Du skapar en pedagogisk miljö som utmanar och stimulerar barns utveckling och lärande. Barnen erbjuds en trygg omsorg och lärandemiljö som är anpassad efter mognad och ålder. Den pedagogiska verksamheten utgår från varje barns förutsättningar och utformas i enlighet med läroplanens mål. Du leder barngruppen i samarbete med kollegor i ett välorganiserat team. Ni samarbetar inte bara inom avdelningen utan även med övrig personal.

I arbetet skapar du positiva relationer till barn, vårdnadshavare och kollegor som karaktäriseras av ömsesidig respekt. På ett systematiskt sätt reflekterar du över det praktiska arbetet enskilt och tillsammans med andra. Du håller dig uppdaterad och tar tillvara på ny forskning och händelser i omvärlden. Självklart är du delaktig i arbetslaget och bidrar till en god arbetsmiljö. I arbetet ingår dokumentation. Det förekommer både öppningar och stängningar. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarlegitimation. Det är meriterande om du har arbetat inom förskola eller förskoleklass som förskollärare eller som annan ledare inom barnverksamhet. Det är meriterande om du har utbildning i teckenkommunikation, TAKK eller i tydliggörande pedagogik. Det är även bra om du har arbetat i arbetslag eller om du arbetat med barn som har annat modersmål.

Självklart är du väl insatt i förskolans läroplan. Du har kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik och rörelse.  Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet. Dessutom kan du integrera digital teknik i den dagliga verksamheten.

För jobbet är det viktigt att du är engagerad, pedagogisk, flexibel och kan ta egna initiativ.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder fyra tillsvidareanställningar på heltid med anställning från 2019-03-04 eller enligt överenskommelse. Placering är i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan vill vi att du bifogar examensbevis och lärarlegitimation.

Har du frågor om jobben är du välkommen att kontakta någon av förskolecheferna Carina Ivan Rolfsdotter 0733-13 62 95, Therese Jangbo 0729-84 18 02, Camilla Persson 0729-84 18 01 eller Rebecca Tillman 0728-85 80 13.

Sista ansökningsdag är 2019-02-10.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-03-04 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/30
Kontakt
  • Therese Jangbo, 0729-84 18 02
  • Camilla Persson, 0729-84 18 01
  • Carina Ivan Rolfsdotter, 0733-13 62 95
  • Rebecca Tillman, 0728-85 80 13
Facklig företrädare
  • Annelie Vinkvist, Lärarförbundet , 0738-53 26 18
Publicerat 2019-01-11
Sista ansökningsdag 2019-02-10

Tillbaka till lediga jobb