Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Kommunledningskontoret ska utifrån en helhetssyn leda, samordna, följa upp och utveckla kommunens verksamhet utifrån de ramar och direktiv som kommunstyrelsen ger.

Vill du ha en nyckelroll i en effektiv och kvalitetssäkrad nämndprocess?
Du blir en del av vårt härliga team med arbetsplats i moderna Rådhus Skåne med stadens bästa pendlarläge.

Vi erbjuder ett jobb med stort ansvar med många kontakter med politiker, tjänstemän och allmänhet. Tjänsten är placerad på kommunledningskontorets kansli- och kommunikationsavdelning, som består av 23 medarbetare inom verksamheterna kansli, juridik, kommunikation, arkiv och överförmyndare.

Nu söker vi nämndsekreterare till kommunledningskontoret!

 

Arbetsuppgifter

Arbetet som nämndsekreterare innebär beredning, praktisk planering och protokollföring av nämndens sammanträden samt det för- och efterarbete som ingår. Du kommer att arbeta åt en eller flera nämnder eller utskott. Arbetet innebär ett nära samarbete med nämndens ordförande och förvaltningens tjänstepersoner. Tillsammans med dina kollegor kommer du att delta i det fortlöpande arbetet med att ta fram gemensamma rutiner och vara delaktig i de utvecklingsprojekt som är aktuella. Ni är två nämndsekreterare på kommunledningskontoret.

I Kristianstads kommun är nämndprocessen till stora delar digital och det är en merit om du har erfarenhet från Evolution eller något annat dokument- och ärendehanteringssystem.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med minst 120p/180hp med inriktning offentlig förvaltning eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig. Det är meriterande om du har utbildning inom förvaltningsrätt eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och offentlig förvaltning. Du har goda datorkunskaper och kan hantera Officepaketet. Du kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt.

För jobbet behöver du vara bra på att strukturera, planera och prioritera. Du ser frågor i ett större perspektiv samt är lugn och samlad i olika situationer. Du har en god samarbetsförmåga, relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och kan skapa goda relationer. Din inställning är lösningsfokuserad och positiv. Självklart gillar du att ge service.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Placering är i Rådhus Skåne i direkt närhet till buss- och tågstation.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Marie Färm på 0733-13 51 15 eller nämndsekreterare Hanna Nicander på 044-13 22 26.

Sista ansökningsdag är 2019-01-07.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer KLK-2018/927
Kontakt
  • Marie Färm, avdelningschef, 0733-13 51 15
Facklig företrädare
  • Birgitta Axelsson, TCO, 044-13 55 42
  • Signhild Sköld, SACO, 044-13 53 10
Publicerat 2018-12-06
Sista ansökningsdag 2019-01-07

Tillbaka till lediga jobb