Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Degebergaskolan präglas av ett utvecklande professionellt kollegialt samarbete i personalgruppen. Vi arbetar lösningsfokuserat och ämnesövergripande för att nå en hög måluppfyllelse. Just nu är vi inne i en spännande utvecklingsfas, där vi genom kollegialt lärande utvecklar våra kunskaper kring formativ bedömning och digitalisering. Skolan omfattar årskurserna F-9, totalt på skolan går cirka 300 elever.

Tror du på det kollegiala lärandets potential?
Är din uppfattning att möjligheterna överskuggar hindren?
Arbetar du dessutom efter perspektivet att det är våra elever som ska ta över världen och vi har alla möjligheter att bidra till deras utveckling? Då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan!

 

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i engelska i årskurs 6-9. I jobbet ingår även mentorskap. Din närmaste kollega är en mycket erfaren förstelärare som ser fram emot att arbeta tillsammans med dig.

Som lärare i grundskolan arbetar du med ett bra ledarskap och skapar utifrån läroplanens mål en intresseväckande undervisning med kvalité i trygg lärandemiljö. Du planerar, förbereder och utvärderar din undervisning. Undervisningen anpassar du utifrån alla elever på elevens nivå och med deras bästa i fokus. Relationen med eleverna är positiv med ömsesidig respekt, samtidigt som du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs.  I arbetet ingår bedömning och dokumentation.

Undervisningen görs i samarbete med arbetslag och övriga kollegor. Självklart är du aktiv i det kollegiala lärandet och utvecklingsarbetet. Du bevakar influenser från omvärlden genom händelser, aktuell forskning och nyhetsuppdatering.

Är du ny som lärare stöttas du av en mentor för bästa vägledning i arbetet. Du som är obehörig lärare kan bedriva undervisning men ansvar för betygsättning har en legitimerad lärare.

 

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i årskurs 7-9 i engelska. I andra hand söker vi dig som har ämneskunskaper i engelska på högskolenivå och då är det meriterande om du har pedagogisk utbildning på högskolenivå. Det är meriterande om du arbetat som lärare, med barn.

Ditt ledarskap är bra, du kan entusiasmera och skapa intresse. Du har intresse och kunskap om olika kulturer. Genom att vara kommunikativ, lyhörd och samarbeta skapar du förtroendefulla relationer. Digital teknik använder du gärna i ditt arbete. Barnen kan du möta på deras nivå och välja pedagogiska verktyg utifrån deras behov.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start 2018-02-01 eller enligt överenskommelse. Placering är på Degebergaskolan. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Liselotte Holmgren på 0733-13 43 02.

Sista ansökningsdag är 2018-11-26.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2019-02-01 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/844
Kontakt
  • Liselotte Holmgren, 0733-13 43 02
Facklig företrädare
  • Victoria Nilsson, LR, 044-13 43 00
  • Anna Bandling, Lärarförbundet, 044-13 43 01
Publicerat 2018-11-09
Sista ansökningsdag 2018-11-26

Tillbaka till lediga jobb