Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Centrala elevhälsoenheten består av psykologer, specialpedagoger, logoped, verksamhetschef för skolhälsovården samt skolöverläkare. Du arbetar under ledning av enhetschefen med uppdrag inom hela förvaltningens verksamhetsområde. Vi sitter i fräscha lokaler centralt beläget i Kristianstad. Hos oss får du en spännande och viktig roll i förskolornas och skolornas elevhälsoarbete genom att bidra med psykologisk kompetens till en tvärprofessionell arbetsplats som uppmuntrar till autonomi och nytänkande. Vi har en god samarbetskultur med stort utbyte inom egna och andra professioner. Vårt arbete präglas av ett barn- och elevperspektiv. Inom ramen för arbetet erbjuder vi möjligheter till fortbildning och handledning.

Arbetsuppgifter

Som psykolog hos oss på Centrala elevhälsoenheten arbetar du med konsultation och handledning på individ, grupp och organisationsnivå. Du genomför psykologiska utredningar, planerar och genomför fortbildnings- och kompetensutvecklingsinsatser. I dina arbetsuppgifter ingår även att samverka med övrig personal i elevhälsoteamet och andra samarbetspartners som exempelvis socialtjänst och BUP.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som är legitimerad psykolog och i andra hand dig som har psykologexamen. Det är en fördel om du har vidareutbildning inom området förskola eller skola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom området förskola eller skola men också erfarenhet av arbete med nyanlända barn/elever samt av mångkulturella frågor. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i team och i nätverk. Arbetet kräver kunskaper i digital journalföring och att du har B-körkort.

För att lyckas i din roll har du ett positivt förhållningssätt och vi värdesätter om du tar med dig nytänkande och intresse för utvecklingsarbete in i ditt dagliga arbete. Du har förmåga att hantera många kontaktytor och olika grupper. Du har även lätt för att arbeta både självständigt och i grupp.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer att vara placerad på centrala elevhälsoenheten i Kristianstad. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.  

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Lena Rooth- Norén på telefonnummer 0733-135424.

Sista ansökningsdag: 2018-05-02

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/317
Kontakt
  • Lena Rooth-Norén, 0733-13 54 24
Facklig företrädare
  • Karin Öhman, Psykologförbundet, 0728-858366
Publicerat 2018-04-17
Sista ansökningsdag 2018-05-02

Tillbaka till lediga jobb