Kristianstads kommun

Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 84 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund. Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för kreativa människor som vill lyfta tillsammans med oss. Vårt arbete gör skillnad i människors vardag!

Tekniska nämnden ansvarar genom C4 Teknik för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

C4 Tekniks avdelning Anläggning består av fem enheter; serviceenhet, arbetsområde söder, arbetsområde norr, arbetsområde om- och nybyggnad samt specialistenheten.

Befattningen placeras på Specialistenheten som arbetar med gatu- och trafikplanering, cykel- och fotgängarfrågor, park- och stadsmiljöfrågor, tillgänglighet, belysning, parkeringsövervakning samt myndighetsutövning. Enheten svarar för planering och utformning i samband med ny- och ombyggnad av gator och vägar, trafik, park och naturmark och lekplatser.

Vi söker dig som vill ha ett stimulerande och utvecklande arbete där du får möjlighet att påverka och bidra till Kristianstads utveckling.

Gå gärna in på vår webbsida www.kristianstad.se och läs mer om oss. 

Arbetsuppgifter

Hos oss får du arbeta med några av kommunens samhällsutvecklingsprojekt och vi söker dig som har intresse av det djup och den bredd som dessa projekt innebär.

I dina arbetsuppgifter ingår att upprätta bygghandling, mängdförteckning inklusive kostnadsberäkningar samt utföra förprojekteringar och förkalkyler inom gata/mark/park. Som projektör inhämtar du erforderliga uppgifter för projektet till t ex befintliga ledningar och samordning av teknikområdena. Du är ett stöd vid framtagande av bygglov, detaljplaner och planprogram och arbetet utförs i AutoCad Civil 3D.

Kvalifikationer

Du som söker har relevant eftergymnasial ingenjörsutbildning med inriktning mot anläggning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du civilingenjörsexamen inom väg- och vatten är det meriterande. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet som gata/mark-projektör under minst två år samt kunskaper om AMA. Kompetens inom projektering av parker och lekplatser är meriterande liksom multifunktionella ytor för exempelvis klimatutjämning och LOD. Kompetens inom trafikområdet, VA-projektering, geoteknik är önskvärt liksom kompetens inom tillgänglighetsfrågor.  

Eftersom kommunikation och dokumentation ingår i ditt arbete krävs goda kunskaper i svenska språket såväl i tal som i skrift. Du har grundläggande datorkunskaper och goda kunskaper i AutoCad Civil 3D. Det är en fördel om du har kunskap i AutoTurn och kalkylprogram. Då viss bilkörning förekommer inom ramen för tjänsten behöver du ha B-körkort.  

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god samarbets- och kommunikativ förmåga, då du har kontakter med många aktörer både internt och extern i ditt arbete. Som person är du analytisk, strukturerad och har förmåga att prioritera eftersom du behöver hantera flera parallella processer dagligen.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Rådhus Skåne kommer att vara din arbetsplats, nära till tåg och bussar.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrica Åkesson, enhetschef på tfn 044-13 26 40.

Sista ansökningsdag är 2017-11-03.

I den här rekryteringen har vi innan publicering tagit ställning till vilka annonskanaler vi ska använda oss av.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer C4T-2017/848
Kontakt
  • Ulrica Åkesson, enhetschef, 044-13 26 40
Facklig företrädare
  • Staffan Svensson, SACO, 044-13 54 87
  • Michael Sjöland, TCO, 044-13 25 26
Publicerat 2017-10-13
Sista ansökningsdag 2017-11-03

Tillbaka till lediga jobb