Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Bemanningsenhetens uppdrag är att med kort varsel rycka in när någon i den ordinarie personalen är frånvarande. Vi hjälper förskolor, fritidshem och skolor med olika typer av uppdrag och anställer därför personer med olika kompetenser. Som förskollärare inom Bemanningsenheten har du en unik möjlighet att skaffa dig en bred erfarenhet inom yrket. Du arbetar på förskolor och inom skolbarnomsorgen för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du får ett intressant, roligt och omväxlande arbete där du får möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare.

Nu söker Bemanningsenheten dig som vill jobba extra som förskollärare!


Arbetsuppgifter

Som förskollärare på Bemanningsenheten arbetar du på förskolor och inom skolbarnomsorgen för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro.

Som förskollärare i Kristianstad lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument. Du är aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten. Verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar är en viktig del i arbetet.

En viktig uppgift är att arbeta för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Samarbete med övrig personal är en annan viktig uppgift då arbetet sker i team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen.  

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i förskolan eller pågående utbildning till förskollärare. Har du ännu inte fått din examen eller legitimation anger du det i din ansökan. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete som förskollärare. Det är även meriterande med erfarenhet från övrigt arbete inom förskola och skola. Utbildning i teckenkommunikation är även det meriterande. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Självklart har du pedagogisk förmåga och tydligt pedagogiskt syfte att skapa en lärande, lustfylld och utvecklande lek-/lärmiljö. Din förmåga att leda och stimulera barn i deras utveckling och att anpassa den pedagogiska verksamheten efter varje barns förutsättningar och behov krävs för arbetet. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare och är väl insatt i förskolans läroplan och Barnkonventionen samt har förmåga att omsätta dessa i praktiken.

Med engagemang möter du barn, vårdnadshavare och kollegor på ett lyhört, respektfullt och professionellt sätt. Kunskap kring barns språkutveckling och andra uttrycksformer såsom bild, musik, rörelse är förutsättningar för arbetet. Du kan integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och använda som redskap i ditt eget arbete. Vidare har du kunskap om den pedagogiska dokumentationen och det systematiska kvalitetsarbetet samt förmåga att ta egna initiativ, finna lösningar och hantera förändrade situationer.

Anställningsvillkor

Vi behöver extrapersonal som rycker in vid behov i kommunens förskolor, fritidshem och skolor. Du kommer att bli visstidsanställd intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande. Bokningar kommer att kunna ske från en dag upp till sex månader, vid olika tillfällen.  Placering är i hela Kristianstads kommun.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga:
-CV
-Personligt brev
-Examensbevis
-Lärarlegitimation eller resultatintyg om du studerar 
 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl-Johan Hilmstrand, arbetsledare via mail carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se

Sista ansökningsdag är 2019-11-30.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2019/540
Kontakt
  • Carl-Johan Hilmstrand, arbetsledare, carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se
Facklig företrädare
  • Lärarförbundet, lararforbundet@kristianstad.se, 044-13 42 60
Publicerat 2019-06-17
Sista ansökningsdag 2019-11-30

Wróć do ofert pracy