Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Tekniska nämnden ansvarar genom tekniska förvaltningen för utveckling, byggnation och förvaltning av kommunens allmänna platser och byggnader. Nämnden har även uppdraget att ordna kommunal vatten- och avloppsförsörjning (VA) och är väghållningsmyndighet för de kommunala vägarna.

Vill du arbeta med en av framtidens viktigaste frågor? Som avdelningschef för VA-avdelningen i Kristianstads kommun får du ansvar för dricksvattenleveransen och avloppshanteringen till kommunens hushåll och näringsliv. Det är ett utmanande arbete där hela kedjan för världens viktigaste livsmedel ska säkras - från vattentäkt, genom vattenverk och ledningsnät fram till våra abonnenter och vidare till reningsverket och tillbaka till naturen. Brinner du för miljö, teknik, kundrelationer och samhällsutveckling är det här tjänsten för dig!

VA-verksamheten jobbar för ett dricksvatten som med hög säkerhetsnivå alltid är hälsosamt och rent. Vi jobbar för skyddat grundvatten, för rena sjöar, vattendrag och hav samt för våra kunder. VA-avdelningen arbetar med vatten- och avloppsförsörjning (VA) inklusive planering, utbyggnad, underhåll och utveckling av rörnät, reningsverk, vattenverk och kundrelationer enligt vattentjänstlagen. I verksamheten ingår handläggning av frågor om VA- abonnemang och debitering av VA-avgifter.

Som chef i Kristianstads kommun erbjuds du ledarutveckling, ledarstöd och strukturerad uppföljning av ditt chefsuppdrag. Läs mer om chefsuppdraget i kommunens Ledarpolicy på www.kristianstad.se.

Arbetsuppgifter

Att vara chef i Kristianstads kommun innebär att ansvara för och utveckla verksamhet, medarbetare och ekonomi. Våra chefer ska arbeta med helhetssyn, vara utvecklingsinriktade och kommunikativa med fokus på mål och resultat. Med medborgaren i fokus leder, motiverar och utvecklar du dina medarbetare för att tillsammans skapa mervärde för Kristianstads kommun.

I rollen som avdelningschef för VA-avdelningen ingår personal- ekonomi- och verksamhetsansvar. På VA-avdelningen arbetar 55 medarbetare och enhetschefer. I rollen ingår att förtydliga och bryta ner övergripande mål och verksamhetskrav så att de utgör ett resultatinriktat arbete på alla nivåer i verksamheten. I ditt arbete stimulerar du till och underlättar samarbete och kompetensutveckling. Systematiskt följer du upp och arbetar med att förbättra och effektivisera verksamheten.

Som VA-chef lyder du under kommunens tekniska chef och är en del av tekniska förvaltningens ledningsgrupp. Du förväntas ansvara för kontinuerlig omvärldsbevakning inom området samt samverka med andra interna och externa parter. I ansvaret ingår det även att utveckla verksamheten mot ständig kvalitetsförbättring med näringsliv och medborgare i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker en engagerad ledare med ett genuint intresse för verksamhet och medarbetare. För att lyckas i ditt chefsuppdrag arbetar du med helhetssyn, ser möjligheter och skapar tillsammans med medarbetarna förutsättningar för kvalitativ kommunikation, reflektion och feedback. Du är kvalitetsmedveten, analytisk och strukturerad med förmåga att sätta mål och nå resultat utifrån gällande styrdokument.

Vi vill att du har relevant högskoleutbildning inom området eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har chefserfarenhet och erfarenhet av arbete inom VA-verksamhet eller annan tekniskt inriktad verksamhet som är relevant för uppdraget. Uppdraget kräver erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation. Du har goda datorkunskaper och kan kommunicera väl både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du har en bred allmänkunskap med tekniskt förståelse och ett tydligt miljöintresse. Körkort är ett krav.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Placering är på Rådhus Skåne i moderna lokaler centralt i Kristianstad i direkt närhet till buss- och tågstation.

Har du frågor om jobbet är du välkommen att ringa förvaltningschef Bengt Olsson på 0728-85 77 16 eller HR-chef för C4-Teknik Maria Törnqvist på 044-13 54 43.

Sista ansökningsdag är 2018-08-19.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer C4T-2018/533
Kontakt
  • Maria Törnqvist, HR-chef C4-Teknik, 044-13 54 43
Facklig företrädare
  • SACO, Staffan Svensson , 044-13 54 87
  • Vision , 044-13 48 83
  • Kommunal , 010-4427957
Publicerat 2018-06-19
Sista ansökningsdag 2018-08-19

Wróć do ofert pracy