Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Omsorgsförvaltningens verksamhet riktar sig till äldre och personer med funktionsnedsättningar samt till personer med behov av hemsjukvård. Verksamheten är funktionsindelad i fyra verksamhetsområden: stöd i ordinärt boende, stöd i vård- och omsorgsboende, hälso- och sjukvård samt funktionsstöd. I förvaltningen finns också kost- och restaurangenheten, myndighetsenheten, riksgymnasiet och hjälpmedelscentrum i Östra Skåne.

Sveriges bästa vård- och omsorgsboende finns i Kristianstads kommun!
Tätörtsvägen i Åhus är Sveriges bästa äldreboende enligt Socialstyrelsens öppna jämförelser. Socialstyrelsens kvalitetsundersökning genomförs varje år och i fjol fanns Tätörtsvägen med på tredje plats. Nu har vi tagit klivet högst upp.

Vill du vara med och utveckla en spännande verksamhet inom rehabilitering? Då är denna tjänsten något för dig!

Omsorgsförvaltningen befinner sig i ett omfattande innovativt förändringsarbete.  

Som fysioterapeut ingår du i rehabenhetens olika team som alla gemensamt kännetecknas av ett gott samarbete och ett kontinuerligt utvecklingsarbete.

Vi söker dig som är villig att lära nytt och öppen att finna nya lösningar, samarbetsvilja är centralt och givetvis, ett starkt engagemang för kunden! Vi erbjuder arbete i team med mycket vilja och sammanhållning på fem platser i Kristianstads kommun, en del nära hav och andra nära tåg. Buss?

Enheten har 45 medarbetare och teamen består av arbetsterapeut, fysioterapeut och rehabundersköterskor i nära samarbete. Arbetet är omväxlande med nya frågor dagligen att sätta sig in i och finna lösningar på tillsammans!

Vi samverkar med flera externa och interna aktörer så din förmåga till att skapa goda möten är A och O för oss!

Vi ser fram emot din ansökan!

Arbetsuppgifter

Som fysioterapeut ansvarar du för aktivitets- och omgivningsbedömningar. Men du har även ansvar för rehabilitering, habilitering och åtgärder. Ansvar för ordinationer, delegering till omvårdnadspersonal samt hjälpmedelsförskrivning ingår också. Fokus på arbetet ligger i det tvärprofessionella teamarbetet för att skapa möjligheter för våra patienter att känna trygghet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast,  gärna med kännedom om regional och kommunal hälso- och sjukvård. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet, erfarenhet inom yrket samt tidigare erfarenheter av multiprofessionellt teamarbete. Vi värdesätter god kännedom om framtidsperspektiv och utveckling inom vård- och omsorgsområdet.

Givetvis har du god datorvana och vi ser gärna att du har erfarenhet av dokumentation i Procapita, WebSesam och Mina planer. Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetsuppgifterna vill vi att du behärskar svenska i tal och skrift. Då omsorgsförvaltningen har verksamheter inom hela Kristianstads kommun, som du kommer att besöka, är det ett krav att du har B-körkort.

För att lyckas i rollen ser vi att dina personliga egenskaper har stor betydelse, vilket innebär att du har du god förmåga att samarbeta och kommunicera och främjar en god arbetsmiljö. Vi vill att du har god empatisk förmåga. Du kan motivera och entusiasmera din omgivning samt har förmåga att arbeta både självständigt som i team. Kunna prioritera och planera och samtidigt ha förmågan att snabbt kunna ställa om efter verksamhetens behov för dagen. Förmåga att kunna samarbeta med olika professioner, ha en helhetssyn. Förmåga att arbeta i processer och bygga nya arbetssätt för att skapa teamkänsla. Självklart har du ett rehabiliterande/habiliterande synsätt.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder två tillsvidareanställningar på heltid med start snarast enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsterna är du välkommen att kontakta Pillan Lindbergh, enhetschef på telefon 044-13 23 52.

Sista ansökningsdag I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval, vilket innebär att vi kontinuerligt kallar sökande till intervju. Är du intresserad ber vi dig att skicka in din ansökan snarast, då anställning kan ske innan sista ansökningsdag om vi hittar rätt kandidat. Annonsen visas längst till och med 2020-01-06.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer OMS-2019/736
Kontakt
  • Pillan Lindbergh, enhetschef, 044-13 23 52
Facklig företrädare
  • Louise Persson, Fysioterapeuterna, 044-13 63 32
Publicerat 2019-11-01
Sista ansökningsdag 2020-01-06

Tilbake til ledige stillinger