Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Bemanningsenhetens uppdrag är att med kort varsel rycka in när någon i den ordinarie personalen är frånvarande eller behöver extra personal. Vi hjälper förskolor, fritidshem och skolor med olika typer av uppdrag och anställer därför personer med olika kompetenser. Som barnskötare inom Bemanningsenheten har du en unik möjlighet att skaffa dig en bred erfarenhet inom yrket.

Arbetsuppgifter

Som barnskötare på Bemanningsenheten arbetar du på förskolor och inom skolbarnomsorgen för att täcka upp under ordinarie personals frånvaro. Du får ett intressant, roligt och omväxlande arbete med möjlighet att arbeta tillsammans med erfarna barnskötare och förskollärare.

I arbetet som barnskötare ska du verka för att verksamheten bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Det innebär att du med läroplanen som bas arbetar med metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar i arbetet. Som barnskötare är du aktiv i arbetslagets planering, genomförande, dokumentation, utvärdering och utveckling av den pedagogiska verksamheten.

Tillsammans med kollegor arbetar du för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola. Kontakten och samarbetet med barnens föräldrar samt samarbete med övrig personal är viktig för att alla ska fungera som ett team runt barnen. Du bidrar aktivt till förskolans utveckling och tar ansvar för den egna personliga kompetensutvecklingen. Som barnskötare i Kristianstads kommun lägger vi stor vikt vid att du arbetar utifrån aktuella mål- och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har godkänt gymnasiebetyg från barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande. Det är meriterande med erfarenhet från arbete som barnskötare. Har du inte det är det även meriterande med erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och även övrig arbetslivserfarenhet. Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Kompetens att kunna välja handlingssätt inom de pedagogiska metoder och tekniker som förskolan arbetar med samt förmåga att kunna stimulera barnen i deras utveckling krävs. Att du har empatisk förmåga samt god samarbets- och kommunikationsförmåga är en förutsättning för att fungera i arbete som barnskötare.

Anställningsvillkor

Vi behöver extrapersonal som rycker in vid behov i kommunens förskolor, fritidshem och skolor. Du kommer att bli visstidsanställd intermittent, vilket innebär att varje enskilt arbetstillfälle är ett nytt anställningsförhållande. Placering är i hela Kristianstads kommun.

När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen. 
 

För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga:
- CV
- Personligt brev
- Godkänt gymnasiebetyg från Barn- och fritidsprogrammet med inriktning pedagogik eller motsvarande.

 
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Carl-Johan Hilmstrand, arbetsledare via mail carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se

Sista ansökningsdag är 2019-05-31

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde snarast enligt överenskommelse
Löneform timlön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/946
Kontakt
  • Carl-Johan Hilmstrand, arbetsledare, carl.johan.hilmstrand@kristianstad.se
Facklig företrädare
  • Kommunal, kristianstad.skane@kommunal.se , 010-442 79 57
Publicerat 2018-12-13
Sista ansökningsdag 2019-05-31

Tilbake til ledige stillinger