Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Arbetsuppgifter

Med engagemang och entusiasm skapar du en trygg lärandemiljö som bygger på ömsesidig respekt och samarbete och som stimulerar elever till lärande och eget ansvarstagande. Du har ett gott ledarskap såväl i som utanför klassrummet.

Undervisningen utformas utifrån läroplanens mål där planering, förberedelse, genomförande samt utvärdering är viktiga grundpelare. Du har positiva och höga förväntningar på eleverna och anpassar undervisningen utifrån alla elevers nivå, din bedömning av den enskilda eleven och med fokus på elevens bästa. Alternativa läroverktyg och dokumentation ingår som en naturlig del i ditt arbete.

Via dialog skapar du goda relationer som karaktäriseras av ömsesidig respekt och förtroendefullt förhållningssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har svensk grundskollärarutbildning, svenska B/svenska 3 ifrån Komvux eller validerad lärarutbildning från hemlandet. Du har spanska som modersmål och behöver ha minst 30hp i modersmålet. Erfarenhet av arbete som modersmålslärare eller som studiehandledare är meriterande. Vi ser gärna att du har ämneskunskaper i matematik, No och So.

Undervisningen ska du kunna anpassa utifrån varje elevs förutsättningar och dina lektioner präglas av tydliga förväntningar, arbetsro och lust att lära. Du har förmåga att stödja elever att hantera de konflikter som uppstår. God förmåga att använda digital teknik i undervisningen samt som redskap för information, planering och dokumentation krävs.

Som person har du god samarbets- och initiativförmåga och är väl förtrogen och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har fallenhet att analysera och dokumentera elevers förmågor och kunskaper. Vi ser gärna att du som söker till oss har B-körkort för att smidigt kunna ta dig runt i kommunen.

Anställningsvillkor

Under förutsättning att det finns underlag för tjänsten så erbjuder vi en allmän visstidsanställning under perioden 2018-08-20 -- 2019-08-13. Sysselsättningsgrad på cirka 45 %, beroende på elevunderlag. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis eller validerat utbildningsbevis. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Per-Inge Ström, enhetschef på telefon 044-13 52 68.

Sista ansökningsdag är 2018-08-15.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 45 %
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/511
Kontakt
  • Per-Inge Ström, enhetschef, 0733-135269
Facklig företrädare
  • Emine Strellci, Lärarförbundet, emine.strellci@utb.kristianstad.se
Publicerat 2018-08-01
Sista ansökningsdag 2018-08-15

Tilbake til ledige stillinger