Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Vi söker dig som är erfaren och engagerad miljöinspektör till industrigruppen på miljö- och hälsoskyddsavdelningen. Tillsammans vill vi verka för en hälsosam och god miljö, genom att bedriva en effektiv och målstyrd tillsyn i ett gott samarbetsklimat.

Inom industrigruppen arbetar fem kollegor med tillsyn på miljöfarlig verksamhet. Varje tjänst är specialiserad inom vissa branscher och ämnesområden, samtidigt som det finns ett nära samarbete för att ge stöd och samsyn.

Vill du arbeta för en god miljö med oss? Är du pendlare - inga problem, vi finns nära tåg och buss.

Arbetsuppgifter

Arbetet som miljöinspektör innebär kvalificerad tillsyn på miljöfarlig verksamhet som på energianläggningar och täkter med flertalet tillståndspliktiga anläggningar. Jobbet omfattar ett fördjupat ansvar gällande luftkvalitet. Inriktning på branscher och ämnesansvar kan delvis anpassas beroende på intresse och kompetens hos dig som får jobbet. Eventuellt kan arbete med förorenade områden komma att ingå i viss omfattning.

Det finns stort utrymme för självständigt arbete. Men det är lika viktigt att vara delaktig i att utveckla arbetssätt och skapa samsyn i arbetsgruppen och med andra berörda. Då arbetet är i ständig utveckling är det viktigt att kunna hantera förändringar och vara öppen för nya arbetsuppgifter. Det finns därmed också stora möjligheter att utvecklas och både bredda och fördjupa din kompetens hos oss.

Eftersom vårt arbete i hög grad handlar om kontakter med företag, myndigheter och enskilda måste du i ditt arbete vara tydlig i din kommunikation, ha lätt för att ta initiativ, skapa goda relationer och ha beslutsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har miljö- och hälsoskyddsutbildning på högskolenivå eller annan utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Dessutom har du minst ett års erfarenhet av tillsyn på miljöfarlig verksamhet, däribland tillståndspliktig. Du har erfarenhet av verksamhetssystem för miljö- och hälsoskydd. Det är meriterande med erfarenhet eller fördjupad kunskap gällande tillsyn inom förorenade områden, luftkvalitet respektive utsläpp till vatten. Dessutom är det meriterande med erfarenhet i datorsystemet Castor eller om du har kunskaper inom GIS.

Då kommunikation och dokumentation ingår i arbetet är du bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Arbetet kräver B-körkort och tillgång till tjänstebilar finns. Du är intresserad av och drivande inom miljötillsyn. I ditt arbete är du effektiv, självgående och ansvarstagande. Du är kommunikativ och bra på att samarbeta, skapa förtroende och förståelse.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start snarast enligt överenskommelse. Placering är på miljö- hälsoskyddsavdelningen i moderna lokaler i Rådhus Skåne i direkt närhet till buss- och tågstation.

Sista ansökningsdag är 2019-01-15.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Cecilia Hammarberg, avdelningschef på tfn 044-13 55 50.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer MSF-2018/934
Kontakt
  • Cecilia Hammarberg, avdelningschef, 044-13 55 50
Facklig företrädare
  • Anna-Karin Åkesson, Naturvetarna, 044-13 54 07
Publicerat 2019-01-09
Sista ansökningsdag 2019-01-15

Takaisin avoimiin työpaikkoihin