Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Kulltorpskolan är idag den lilla skolan som stadigt växer och är på väg mot en tvåparallellig F-6 skola. Den är belägen i ett lugnt och vackert villaområde i utkanten av Kristianstad. På skolan finns vårt resurscentrum som heter Solsidan. Detta är en alternativ verksamhet som arbetar med specialpedagogiska metoder. Vi arbetar utifrån ett flexibelt tänkande och hjälper såväl den enskilde eleven som större grupper med vad de behöver just där de befinner sig i sitt lärande. På skolan finns en stor fritidsverksamhet. Vi har två avdelningar för förskoleklass och årskurs 1, en avdelning för årskurs 2, en avdelning för årskurs 3 och en fritidsklubb för årskurserna 4-6.

Kulltorpskolan befinner sig mitt i en nybyggnation. I väntan på att vår nya skola står klar vt-19 befinner sig årskurserna F-3 på vår tillfälliga skola vid området Björket och årskurserna 4-6 finns på Nosabyskolan. Vår nybyggda skola kommer arkitektoniskt vara en del av vår pedagogiska plattform med både arenaytor och vrår.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för undervisningen i fritidsverksamheten primärt på Kulltorpskolans fritidsklubb årskurs 4-6. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att enligt läroplanens mål skapa kvalitetssäkrad undervisning i fritidshemmet och i skolan som är intresseväckande och entusiasmerande. För att verksamheten ska följa en röd tråd vad gäller planering och olika elevers behov sker samarbete med grundskollärare och förskollärare. Tillsammans med dina kollegor ansvarar och leder du även uteverksamhet och rastverksamhet.

Dina relationer till eleverna karakteriseras av ömsesidig respekt, samarbete, förtroendefullt förhållningssätt samt positiva förväntningar. Du vågar ställa krav på eleverna och är tydlig kring de förväntningar som ställs. Vidare är du aktiv i det kollegiala lärandet och på ett systematiskt sätt reflekterar du över arbetet enskilt och tillsammans med andra, kopplat till målen i verksamheten och influenser från omvärlden.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att bedriva undervisning i fritidshem eller högskoleexamen som är avsedd för arbete som fritidspedagog och även lärarlegitimation för årskurs 1-6 i ett eller flera ämnen i grundskolan. Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmåga att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla elever är lika värda.

Vidare hanterar du ledarskapet i fritidshemmet samt arbetar med målstyrning, planering och dokumentation. Förmåga att entusiasmera, skapa intresse och möta barn på den nivå de befinner sig samt kunna välja pedagogiska verktyg utifrån individens behov krävs även det i arbetet. Du ska kunna integrera digital teknik i den dagliga verksamheten och som redskap i det egna arbetet. Din goda kommunikationsförmåga, lyhördhet och samarbetsförmåga krävs för att skapa förtroendefulla relationer med kontakter inom som utanför skolan.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% med placering på Kulltorpskolan, för närvarande Nosabyskolan. Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. När du erbjudits anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Rektor Roger Dehlén på telefonnummer 0733-13 62 96.

Sista ansökningsdag: Då vi har behov av att tillsätta vakansen inom kort tillämpar vi löpande urval. Löpande urval innebär att vi kommer att stänga rekryteringen senast 2019-01-31 men att det kan komma att ske innan om vi hittar rätt kandidat. Vi vill därför uppmana dig att söka vakansen snarast.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kristianstad
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/955
Kontakt
  • Roger Dehlén, 0733-13 62 96
Facklig företrädare
  • Gitte Larsson, LF, 0708-47 79 04
Publicerat 2018-12-14
Sista ansökningsdag 2019-01-22

返回职位空缺页面