Kristianstads kommun

Vårt arbete gör skillnad i människors vardag! Vi är cirka 7 000 medarbetare och här finns gott om utrymme för dig som vill lyfta tillsammans med oss. Kristianstad är nordöstra Skånes handelscentrum med 85 000 invånare, bara en timmes tågresa från storstadsområdet vid Öresund.

Barn- och utbildningsförvaltningen bedriver pedagogisk verksamhet som sträcker sig från förskola till vuxenutbildning. I en trygg, kreativ och demokratisk miljö som värnar alla människors lika värde arbetar vi för lärande, kunskap och omsorg. Vi söker dig som vill vara med och forma framtiden!

Vill du arbeta på en positiv arbetsplats? Välkommen till oss på Fjälkinge skola!

Skolområde östra satsar inom ramen för likvärdig skola på att förstärka vår organisation med fler skolbibliotekarier. Avsikten med att förstärka skolbiblioteken är att utvidga samarbetet mellan skolbiblioteken och den ordinarie undervisningen, öka möjligheten till lästräning i tidiga åldrar samt stimulera barnen till ökad läsning för att främja måluppfyllelsen i ämnet svenska. Vi hoppas även på synergieffekter i övriga skolämnen.

Vi söker dig som är utbildad skolbibliotekarie och vill arbeta tillsammans med oss med att forma positiva och kunniga elever. Som skolbibliotekarie på Fjälkinge skola är du delaktig i skolans digitaliseringsarbete och deltar i utvecklingsarbetet kring detta. Du arbetar tillsammans med lärarna och är en del av planering, genomförande och utvärdering. Då skolan har ett integrerat folk och skolbibliotek samarbetar du även med en kollega från folkbiblioteket.

Vi på Fjälkinge skola har sedan två år en fotbollsakademi tillsammans med Malmö FF och söker dig med intresse av att vara med oss på Fjälkinge skola när vi växer och får fler elever. Fjälkinge skola ligger i Fjälkinge tätort ca en mil öster om Kristianstad. Här finns under läsår 2018/2019 i skolår F-6 en klass per årskurs och i skolår 7-9 två-tre klasser per årskurs. Det går ca 420 barn på skolan och ungefär 50 personer arbetar här. Här finns förutom pedagoger även vaktmästare, bibliotekarie, kurator, skolsköterska, städ- och måltidspersonal samt elevassistenter. I ledningsorganisationen finns två rektorer för skolår F-9 och skolbarnomsorg.

Arbetsuppgifter

I samarbete med lärare integrerar du skolbiblioteket som ett viktigt redskap i undervisningen. Du arbetar tematiskt och med lässtimulering i form av bokprat och läsprojekt. Andra arbetsuppgifter är handledning och utbildning i informationssökning, mediabevakning och inköp av litteratur. Du är en del av skolans pedagogiska arbetssätt och samarbetar med pedagoger utifrån din kompetens. I kommunen finns ett väl fungerande samarbete med övriga skolbibliotekarier, skolbibliotekscentral och folkbibliotek. Du kommer också att arbeta mot våra grannskolor Viby, Rinkaby och Kiaby och nätverka med dina skolbibliotekskollegor i skolområdet samt vara en av de ansvariga för skolområdets hemsidor.  

Kvalifikationer

Vi söker dig med magisterexamen i biblioteks- och informationsvetenskap eller bibliotekarieexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie eller annan erfarenhet av arbete med barn och unga i åldern 6-16 år. Rollen kräver goda IT-kunskaper och kunskap om hemsideproduktion. B-körkort är ett krav.

Du är intresserad av pedagogiskt arbete och har ett engagerat intresse för barn, ungdomar och deras litteratur. Vidare kan du samarbeta med pedagoger utifrån din kompetens. Du ska kunna planera och leda boksamtal och källkritik för elever i åk F-9 samt gärna kunna leda elevens val inom dina kompetensområden. För arbetet behöver du vara en initiativrik och flexibel person med god samarbetsförmåga.

Anställningsvillkor

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med placering i Fjälkinge. Tillträde 2018-12-01 eller enligt överenskommelse. Om du erbjuds anställning krävs ett utdrag ur polisens belastningsregister enligt bestämmelser i 2 kap. 31-33 §§ skollagen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Ola Axelsson, 044-13 66 72.

Sista ansökningsdag är 2018-09-19.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-12-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Fjälkinge
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer BUF-2018/681
Kontakt
  • Ola Axelsson, rektor, 044-13 66 72
Facklig företrädare
  • Ann-Marie Thoren, Lf , 044-13 24 80
  • Anja Nilsson, LR , 044-13 24 80
  • Gunnel Pettersson, DIK, 044-13 56 60
Publicerat 2018-08-28
Sista ansökningsdag 2018-09-19

返回职位空缺页面